Om mig

Johan Åhlén photoJag heter Johan Åhlén och är Data Scientist, Musiker och IT-entreprenör. Har jobbat över 20 år i IT-branschen och hunnit starta ett par företag.

Data Scientist / Business Intelligence Arkitekt

Som Data Scientist är det min specialitet att gräva i databaser och göra informationen tillgänglig och mer lättförståelig så att människor kan fatta välinformerade beslut. Det spännande med att vara Data Scientist är att jag jobbar över en bredd av kunskapsområden såsom matematik, datamodellering, verksamhetsstyrning, ekonomi, samhällsvetenskap, kommunikation och humaniora. I grunden har jag en civilingenjörsutbildning i teknisk fysik, men har också läst ett år på musikhögskola och kompletterat med diverse andra utbildningar. Verkliga livet är dock den bästa skolan.

Jag är verksam genom mitt eget företag Visionova Solutions AB.

Microsoft MVP logo

Musiker

Jag är klassisk pianomusiker. Dessutom var jag troligtvis den yngste någonsin som tagit kantorsexamen i Sverige. Mina senaste inspelningar finns på Spotify. Läs mer här.

Con Brio musikalbum Johan Åhlén

IT-entreprenör och småföretagare

  • Jag har jobbat över 10 år som småföretagare. Fortfarande är småföretagande och entreprenörskap något jag brinner för. Det har också hjälpt till att få mig intresserad av många samhällsfrågor.
  • Jag startade upp SolidQ i Sverige och Norge. SolidQ är ett internationellt IT-konsultföretag med över 1000 kunder i 25 länder. Mer info finns här.

Övrigt

Vill du använda texter eller annat material jag publicerat på min blogg? Hör av dig så löser vi det!