5-årsjubileum på Spotify

By | september 7, 2020

Det är snart dags för mig att fira 5-årsjubileum för min första lansering på Spotify!

En kul sak med Spotify är att den statistik de visar. Där kan jag nu se att jag har fått över 1 miljon streams och hur lyssnandet har utvecklats över tid.

Något förvånad blev jag över könsfördelningen bland mina lyssnare. Inte trodde jag att män lyssnade mer på klassisk pianomusik än kvinnor. Mina fördomar var att det snarare skulle vara tvärtom.

Jag måste också säga att åldersfördelningen bland mina lyssnare blev en överraskning. Mitt största antal lyssnare är i 18-22 års ålder. Det är ju glädjande och visar på att den klassiska musiken trots allt inte är på utdöende. Det finns hopp för framtiden!

Innan jag lanserade mina första inspelningar på Spotify så visste jag heller inte hur den skulle sprida sig geografiskt. Nu kan jag se en tämligen stor geografisk spridning i topp-listan över städer bland mina lyssnare.

Sammanfattningsvis så har alltså dessa 5 år på Spotify bjudit på många positiva och trevliga överraskningar!