Ny omgång av svenska mästerskapen för SQL Server utvecklare

By | februari 20, 2017

För sjunde gången så arrangeras nu svenska mästerskapen för SQL Server utvecklare. Denna tävling har arrangerats varje år sedan 2010, förutom 2016 då vi gjorde en tillfällig paus i tävlingen. Syftet med tävlingen är att lösa en programmeringsuppgift på SQL Server med bäst prestanda (enligt mätmetod specificerad i tävlingsuppgiften).

Vill du lära dig om SQL Server programmering och prestandaoptimering så kan jag skarpt rekommendera att titta på dessa tävlingsuppgifter. Många briljanta tävlingsbidrag har skickats in, som de tävlande har delat med sig av på tävlingsforumet. De vinnande lösningarna kan ibland vara mer än 1000 gånger snabbare än mindre smarta lösningar.

Nytt för i år är att tävlingsbidragen körs i molnet: Azure SQL databas med tjänstenivå P1. Det har fördelen att du kan testköra din lösning själv i exakt samma miljö som tävlingen avgörs i. Det innebär också att tävlande behöver tänka i nya banor jämfört med tidigare, eftersom funktionalitet och prestanda i Azure skiljer sig åt mot en lokalt installerad SQL Server.

Sista dag att skicka in tävlingsbidrag är 19:e mars 2017. Lycka till!