Tävling – klarar du att knäcka Boxens senaste hemligheter?

By | mars 16, 2016

Gillar du tankenötter, historiska mysterier och hemligheter som i Da Vinci-koden? I så fall är jag övertygad om att du kommer att gilla Boxens nya utmaningar!

Redan beredd att försöka? Klicka här för att komma till tävlingen.

Söker du efter tips hur du klarar Boxen? De kommer längre ned i artikeln…

Vad är Boxen?

Med nästan 200 000 försök så tycker jag att Boxen blev en stor succé. Bara cirka 10 personer har hittills klarat den. För att klara hela Boxen krävs mycket problemlösningsförmåga, kreativitet och förmåga till lateralt tänkande (”tänk utanför Boxen”). Boxen är ett väldigt ovanligt ”spel”. Till skillnad från andra spel så finns ledtrådar till Boxen gömda på nätet på otippade ställen. Tänk dig alltså att ha hela internet som spelplan.

Läs gärna om första Boxen i denna artikel på IDG.se.

Att ta fram ett spel som Boxen kräver mycket research och hårt arbete. Det är som att komponera musik. Vem som helst kan skriva ett musikstycke som är riktigt svårt att spela genom att bara skriva slumpmässiga noter. Endast en mästerkompositör kan skriva ett musikstycke där det finns en musikalisk poäng med de svårspelade noterna som belönar den som lyckas öva in dem. Lyssna på Chopins Winter Wind som exempel, ett mycket svårspelat stycke efter de inledande 20 sekunderna. En mästerkompositör lämnar inget åt slumpen.

Boxen är också gjord med största noggranhet för att ge en så stor belöning som möjligt för dem som anstränger sig att lösa den.

Kickstarter

Boxen är gratis att spela, och så har jag tänkt det skall förbli, men jag är mycket tacksam om du som uppskattar Boxen donerar en slant. Kostnaderna har stigit för mig och jag vill kunna fortsätta utveckla Boxen med nya överraskningar och nivåer av högsta kvalitet. Därför har jag startat en Kickstarterkampanj. Klicka på bilden nedan för att få se en introduktionsvideo.

Hall of Fame

Tre personer var snabbast att klara ”Gamla Boxen”: Joel Eriksson (1:a plats), Henrik Lindström (2:a plats), Mikael Regnell (3:e plats)

Nu har du chansen att komma med i Hall of Fame genom att vara en av de första som klarar de nya utmaningarna på Kickstarter.

Tips

Här kommer några kom-igång-tips för de nya utmaningarna!

  • Börja med chiffret på Kickstartersidan. Det har en murad bakgrund. Om du söker på Google hittar du säkert tips på hur du dechiffrerar.
  • En viss zon efterfrågas. Kolla bokstäverna – kanske det hjälper om du kastar om ordningen på dem.
  • Orden som sökes är generellt sett case insensitive, d v s det spelar ingen roll om du skriver med stora eller små bokstäver.
  • Det spelar ingen roll om du kör Windows, Linux eller Mac. Du klarar dig också helt utan verktyg och programvaror som kostar pengar. Däremot kommer du inte klara dig om du bara kör från en mobiltelefon.
  • Mina tidigare tips kan också vara till hjälp.

Lycka till!

Light-bulb-box-man-character_large