Glädjande och hedrande utmärkelse i Computer Sweden / Techworld

By | oktober 12, 2015

Det känns fantastiskt att ha kommit med Computer Sweden och Techworlds lista över bästa utvecklare i Sverige.

IDG Johan Åhlén Topp 50 utvecklare

Mitt intresse för programmering började tidigt på 1980-talet. Allra först började jag med att programmera spel på min mammas miniräknare (när jag var omkring 8 år), och gick sedan en kurs i BASIC-programmering när jag var 9 år. Det första vi fick lära oss på kursen var att i BASIC-språket skriver man på engelska, så jag skrev mitt första program: ”I want to play Pacman”. Det programmet fungerade förstås inget vidare, men jag gav inte upp för det. I gymnasiet kom jag sedan på delad första plats i ”Dataolympiaden”, en tävling som var ett slags svenskt mästerskap i programmering. Nu, 25 år senare, lär jag mig fortfarande nya saker hela tiden!

Tack, Computer Sweden och Techworld, för utmärkelsen!