PASS SQLRally Nordic 2015 slår nytt deltagarrekord igen och blir mitt sista

By | mars 1, 2015

PASS SQLRally Nordic logo

Det är mycket glädjande att se att PASS SQLRally Nordic 2015 slår ännu ett nytt deltagarrekord denna gång. Med över 550 deltagare från 25 olika länder så är konferensen världens största SQLRally konferens.

För snart fem år sedan var vi några personer som hade den galna idén att försöka arrangera en vikingainspirerad konferens i världsklass kring Microsoft SQL Server och Business Intelligence i denna kalla och glesbefolkade hörna av världen: Sverige. Detta var ungefär lika galet som Sveriges senaste försök att få Sommar-OS, som vi ju hade senast 1912 i Sverige.

Det finns ett oräkneligt antal SQL Server-databaser i världen. Efterfrågan på SQL Server kompetens är enorm eftersom det finns miljontals applikationer som är helt beroende av väldesignade och välfungerande SQL Server databaser. SQL Server är också en av de populäraste plattformarna för att bygga Data Warehouses och Business Intelligence-lösningar. Genom att lära sig SQL Server öppnar sig fantastiska jobbmöjligheter!

Hur gör man då för att få tid att lära sig mer om SQL Server när man redan har fullt upp med sitt jobb? Inget lätt sak, men man bör försöka ta sig ifrån vardags bekymmer ibland för att komma tillbaka med ny inspiration, nya vänner och ny kunskap. Vad är då bättre än en riktigt bra konferens!

welcometosqlrally

År 2011 blev vår galna idé verklighet: världens första SQLRally konferens utanför USA. Vi fyllde konferenscentret med närmare 500 deltagare, fantastiska talare och var tvungna att stänga registreringen en månad innan konferensen på grund av fullbokning! Vi fick helt enkelt inte, på grund av brandsäkerhetsregler, ta in fler människor  (och placerade några starka vikingar för att vakta entrén). Nu skall strax vår fjärde PASS SQLRally Nordic börja, på Tivoli Congress center i Köpenhamn. Vi har fler deltagare, talare och starkare programinnehåll än någonsin!

Detta rekordår blir tyvärr sista gången jag är med och arrangerar PASS SQLRally Nordic, åtminstone för tillfället. Att arrangera en sådan här konferens tar mycket tid och arbete på dygnets alla timmar. Dessvärre har jag fått en mer och mer krävande familjesituation då min dotter har visat sig ha ett mycket ovanligt syndrom som påverkar oss alla väldigt mycket. Det går inte att fortsätta mina engagemang, som PASS SQLRally, och samtidigt få tillräckligt med tid för min dotter. Därför väljer jag att prioritera familjen.

Jag vill tacka Microsoft för att ha stöttat idén från allra första början. Särskilt varmt tack riktar jag till: Mark Souza, Marcus Gullberg, Lars Bo Granath och Tommy Flink. Utan ert stöd hade konferenserna aldrig blivit denna framgång. Ett särskilt tack riktar jag också till PASS: Craig Ellis, Lana Montgomery, Vicki Van Damme och Marcella McKeown. Ert stöd har också varit ovärderligt. Min kollega Raoul Illyés förtjänar också ett stort erkännande för sin nyckelroll i att bygga upp konferensen och förmåga att attrahera de allra bästa talarna. Till sist finns ett stort antal ytterligare person att tacka för framgången, men ingen nämnd – ingen glömd.

Med detta sagt så ser jag oerhört mycket fram emot PASS SQLRally Nordic 2015 nästa vecka och att följa den framtida utvecklingen för världens största SQLRally-konferens.

Till sist är här några bilder från tidigare år, som jag publicerar som nostalgi.

E-type på SQLRally

E-type på SQLRally

 

SQLRally vikings

Vikingaslagsmål på SQLRally

 

SQLRally Johan Åhlén

Nätverkande på kvällen